Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

E = mc2

Πάντα μου άρεσε να παρατηρώ τη μάζα... Για να είμαι ειλικρινής, όχι ακριβώς πάντα αλλά απο τότε που διάβασα ότι για τον Πλάτωνα «οι μάζες είναι ηλίθιες». Η μάζα έχει μια σημαντική επιτυχία. Ενισχύει την αντίληψη οτι δύο λάθη κάνουν ένα σωστό. Για του λόγου το αληθές:
Παράδειγμα Μαζικής ηλιθιότητας 1: Ένας βλαξ σε μια συναυλία πετάει ένα μπουκάλι κάτω. Στο τέλος της συναυλίας υπάρχουν πολλά μπουκάλια κάτω. Αυτά δε σημαίνει ότι είναι όλοι βλάκες σαν άτομα ο καθένας ξεχωριστά αλλά όλοι μαζί.
Παράδειγμα Μαζικής ηλιθιότητας 2: Γηπεδική ηλιθιότητα και μάλιστα πρόσφατη. Ξεκίνησε ένας οπαδός να χλευάζει τον συμπαθή τερματοφύλακα Γκαλίνοβιτς και αμέσως η κερκίδα εν χορώ δε σταμάτησε το χλευασμό. Είμαι σίγουρος πως μέσα στους 60-70,000 φιλάθλους/οπαδούς θα υπήρχαν πάρα πολλοί και μάλιστα ευφυείς συμπολίτες που απλά έγιναν μάζα για 90 λεπτά.
Παράδειγμα Μαζικής ηλιθιότητας 3: Προσγείωση αεροπλάνου Ολυμπιακής. Ένας ή και δύο ηλίθιοι χειροκροτούν τον πιλότο για την προσγείωση (σα να λέμε παράσταση) και οι επιβάτες ξεσπούν σε χειροκροτήματα που δεν έπεσε το αεροπλάνο.
Παράδειγμα Μαζικής ηλιθιότητας 4: (Διπλο)Παρκάρισμα και γενικά παρκάρισμα σε πεζοδρόμια, κίτρινες γραμμές, διαβάσεις πεζών/ΑΜΕΑ, φανάρια, γωνίες, κλειστές στροφές κλπ. Δεν το κάνει ένας αυτό.....Σε αυτή την περίπτωση ο βλαξ έχει έτοιμη ερώτηση «και που να το βάλλω;». Βέβαια ως βλαξ δε γνωρίζει ότι δεν υπάρχουν ηλίθιες απαντήσεις (π.χ. βαλ’το στον κ...ήπο σου), αλλά ηλίθιες ερωτήσεις και ως εκ τούτου ‘συλλαμβάνεται’ ως βλαξ δις.
Παράδειγμα Μαζικής ηλιθιότητας 5: Αφού κλέβουν οι από ‘πάνω’ να κλέβουν και οι απο ‘κάτω’. Εδώ επιβεβαιώνεται ότι είπα εξ’αρχής περί της αντίληψης ότι δύο λάθη κάνουν ένα σωστό. Κλέβει ο πολιτικός; Άρα μπορώ να κλέψω και εγώ, λέει ο βλαξ. Δηλαδή οι πολιτικοί είναι κάτι σα θεοί. Δείχνουν το δρόμο και ο πολίτης μαζικά ακολουθεί. Γιατί να μην κλέψουμε ότι και όσο μπορούμε; Αφού το κάνει και ο άλλος και μάλιστα πολιτικός. Το κλέψιμο είναι καλό, ειδικά άμα κλέβεις το Κράτος γιατί μην ξεχνάς, (σε) κλέβει και εκείνο. Αλλά προσοχή μόνο Έλληνες επιτρέπεται να κλέβουν αυτό το Κράτος. Αν είστε αλλοδαπός να πάτε στη χώρα σας να τα κάνετε αυτά και ειδικά άμα είστε Γερμανός και θέλετε καμία Κέρκυρα η καμία Ακρόπολη….λολ! Τι το περάσατε εδώ; Εδώ είναι Κράτος και έχουμε και Αφροδίτη!
Παράδειγμα Μαζικής ηλιθιότητας 6: ΜΑΤατζής-Ψεκαστής Γλέζου (εξαιρείται λόγω περιορισμένης ιστορικής γνώσης και φυσικά....ηλιθιότητας).
Αρκετά προς το παρόν. Πάω να παρακολουθήσω τα μέσα ΜΑΖΙΚΗΣ ενημέρωσης και μετά θα πάρω τα μέσα ΜΑΖΙΚΗΣ μεταφοράς να κατέβω στο κέντρο να πάρω ποντικοφάρμακο γιατί έχουμε γεμίσει ποντικαράδες. Α! Και να μην ξεχάσω να σας πω οτι ο φασισμός (ο κάθε είδους) λατρεύει τις μάζες!
Η Δημοκρατία είναι σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες.....

[pr0]